παρέμβαση στη παρέλαση //28 Οκτωβρίου 2011

Posted on 28 Οκτωβρίου, 2011

0


αναδημοσίευση από το site-blog της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

Μαζική και μαχητική ήταν η στάση του κόσμου, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Από την Θεσσαλονίκη που ουσιαστικά η στρατιωτική παρέλαση δεν έγινε ποτέ, αλλά μετατράπηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση, μέχρι τη Πάτρα που καταλήφθηκε ο χώρος των -ανύπαρκτων, όπως παντού- επισήμων κυβερνητικών εκπροσώπων.

Αντίστοιχα και στο Περιστέρι, από τη μια οι κυβερνητικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, από την άλλη,  η διαδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου στην αρχή της παρέλασης, και των άλλων αριστερών δημοτικών ή πολιτικών κινήσεων μετά τη λήξη της παρέλασης, καταχειροκροτήθηκε μαζικά, δυναμικά και παρατεταμένα, ενώ όλοι, διαδηλωτές και παρεβρισκόμενοι φώναζαν μαζί: ΟΧΙ στην χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Ακολουθούν κάποια βίντεο χαρακτηριστικά της ευρείας αποδοχής που είχε η διαδήλωση, δυστυχώς δεν υπάρχει σε αντίστοιχο υλικό η προσπάθεια των αστυνομικών να εμποδίσει – ιδιαίτερα βίαια- την διαδήλωση, και η εκδίωξή τους από τους διαδηλωτές και τα γιούχα που «φάγανε» από τους γύρω.

βίντεο από την διαδήλωση στην παρέλαση, μέσα από το μπλοκ της Κίνησης:

βίντεο της επιστροφής του πανό της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου από την κατάθεση του στεφανιού:

πηγή: peristerinews
φωτογραφίες από την κατάθεση στεφανιούφωτογραφίες από την διαδήλωση: