ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ! //ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Posted on 9 Ιανουαρίου, 2012

0


Στο ALTER, στις επιχειρήσεις: ΛΟΥΚΙΣΑΣ, ΑΛΟΥΜΙΝΕΞ, ΡΩΜΑΝΑΣ-ΜΥΛΩΝΑΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ  17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 8.00 ΜΜ

Περιστεριώτες\σες, εργαζόμενοι\ες, άνεργοι!
Στη βιομηχανική ζώνη του Περιστερίου η ταξική πάλη έχει φουντώσει για τα καλά! Μετά τους εργαζόμενους στο ALTER σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις (αλουμινοσιδηροκατασκευών):ΛΟΥΚΙΣΑΣ, ΑΛΟΥΜΙΝΕΞ, ΡΩΜΑΝΑΣ-ΜΥΛΩΝΑΣ, απαιτώνας την καταβολή των δεδουλευμένων τους που αρνείται να καταβάλει η εργοδοσία αφήνοντας τους για πολλούς μήνες απλήρωτους. Αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην  εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας και εκβιασμού των εργαζομένων μπροστά στην απειλή της ανεργίας. Είμαστε μαζί τους στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στο δρόμο της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας ενάντια στη κοινωνική βαρβαρότητα που προσπαθούν να επιβάλουν.
Η εργοδοσία όλων αυτών των επιχειρήσεων δεν αποτελεί εξαίρεση από την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στους περισσότερους εργασιακούς χώρους. Η απλήρωτη εργασία, οι απολύσεις (ακόμα και συνδικαλιστών), η μετατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων σε εκ περιτροπής εργασία με μειώσεις αποδοχών, οι εφεδρείες-απολύσεις στο δημόσιο, αποκαλύπτουν τις προθέσεις των καπιταλιστών να αξιοποιήσουν το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις των τραπεζιτών, της τρόικας και του ΔΝΤ, για να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς συνδικαλιστική προστασία, με μισθούς πείνας που θα καταβάλουν όποτε δεν θίγονται τα κέρδη τους. Κέρδη που αποθυσαύρισαν όλη την προηγούμενη περίοδο τώρα προσπαθούν να τα διαφυλάξουν, γι αυτό κήρυξαν τον πόλεμο στους εργαζόμενους φορτώνοντας στην κοινωνία τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού. Επιδιώκουν τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ζούγκλας για να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στους εργαζόμενους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο ALTER και στις άλλες επιχειρήσεις είναι κοινός με τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των εργατών στη χαλυβουργία. Το τεράστιο κίνημα ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες που έχει  αναπτυχθεί πρέπει να  μετατραπεί σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, που θα ενώνειόλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους αυτοπασχολούμενους και τη νεολαία. Μέσα από τις συνελεύσεις των εργαζομένων και το συντονισμό όλων των επιτροπών αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς  να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα ανυπακοής, απεργιακών αγώνων και καταλήψεων.

Για να μην περάσουν πουθενά οι εκβιασμοί της εργοδοσίας.
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΑLTER και στις επιχειρήσεις: ΛΟΥΚΙΣΑΣ, ΑΛΟΥΜΙΝΕΞ, ΡΩΜΑΝΑΣ-ΜΥΛΩΝΑΣ!
  • Κάτω το αντεργατικό σχέδιο της εργοδοσίας.  Αγωνιστικό μέτωπο Ρήξης και ανατροπής της επίθεσης των καπιταλιστών και της «χούντας των αγορών».

Όλοι μαζί για την ανατροπή! Κάτω η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, του κεφαλαίου και των ΕΕ-ΔΝΤ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ |T.E. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
antarsya.org