ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Posted on 15 Μαΐου, 2012

0


Τρίτη 15/5 στις 7 στο μετρό Αγ. Αντώνης πρώτη απάντηση στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής (με τελευταίο γεγονός τον ξυλοδαρμό του σπουδαστή Μ.Κ στον Αγ. Αντώνη)

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν αποθρασυνθεί μετά την εκλογική τους επιτυχία. Καθημερινά η χολέρα του φασισμού εμφανίζεται σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Αισθάνονται ότι τώρα μπορούν να δρουν ανενόχλητοι στηριζόμενοι ακόμα περισσότερο στις δυνάμεις καταστολής και τους κρατικούς μηχανισμούς που τους εξασφαλίζουν ατιμωρησία και ασυλία για τη δολοφονική τους δράση.

Πογκρόμ κατά των μεταναστών όλη την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλλιθέα και σε άλλες περιοχές, επιθέσεις -μαζί με δυνάμεις καταστολής- κατά μικροπωλητών στο κέντρο, στοχοποίηση και επιθέσεις κατά αγωνιστών και πολιτών αδιακρίτως, αυτή είναι η δήθεν «αντισυστημική» τους δράση. Το Σάββατο 12 Μαϊου, νωρίς το πρωί στον Άγιο Αντώνη, ο σπουδαστής Μ.Κ, κάτοικος Περιστερίου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο φασίστες είτε εξ αιτίας της αγωνιστικής του δράση ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε τους ενόχλησε η μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα που φορούσε.

Καταγγέλουμε σ΄όλο το δημοκρατικό λαό του Περιστερίου αυτή τη δρασύδειλη, αλητικη, φασιστική επίθεση κατά του συντρόφου μας.

Το βαθιά δημοκρατικό Περιστέρι γνωρίζει καλά τι σημαίνει φασισμός. Γνωρίζει επίσης ότι η Χρυσή Αυγή σήμερα εξυπηρετώντας τις δυνάμεις της Τρόικας και του μαύρου μετώπου, αξιοποιείται για την εφαρμογή της βασικής γραμμής τους, που είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανεργία, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Αποτελεί δε τη σιδερένια γροθιά ενάντια στους αγώνες.
Aυτοί, που τόλμησαν πριν από κάποιους μήνες να μαχαιρώσουν έναν νεολαίο στο Περιστέρι, που είχαν το θράσος να ζητάν νομιμοποίηση από το δημοτικό συμβούλιο ενώ την ίδια ώρα απειλούσαν με ξυλοδαρμούς συντρόφους μας. Αυτοί που την ημέρα των εκλογών έκαναν επίδειξη των ναζιστικών πεποιθήσεων τους μέσα στα εκλογικά κέντρα του Περιστερίου (6ο -8ο Λύκειο) προκαλώντας και τραμπουκίζοντας είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι να σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο και τη φασιστική χολέρα.
Το Περιστέρι δεν ξεχνά τα μπλόκα των ναζί και των συνεργατών τους, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Δεν θα αφήσουμε τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή. Δεν θα αφήσουμε τους εχθρούς της δημοκρατίας να το παίξουν αντιμνημονιακοί..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλίες άμεσα στην κατεύθυνση της αποκάλυψης σε όλο τον Περιστεριώτικο λαό και την νεολαία, του πραγματικού ρόλου αυτής της νεοναζιστικής δολοφονικής συμμορίας. Απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης σε όλους τους κατοίκους και τους αγωνιστές του Περιστερίου, και σε κάθε δημοκρατική, αγωνιστική οργανωμένη συλλογικότητα (σωματεία, συνελευσεις κατοικων, πολιτικούς φορείς κ.ο.κ).

Η απάντηση του κόσμου της δουλειάς είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη στον άνεργο, στο μετανάστη, στον συνταξιούχο, στον απεργό, στο νεόφτωχο της κρίσης. Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι και απ’ όλες τις γειτονιές.

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Περιστερίου