Δελτίο Τύπου ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου για την απόφαση της 14ης Δεκεμβρίου

Posted on 23 Δεκεμβρίου, 2013

0


Στις url14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Περιστέρι, όπου παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν σε βάθος οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου, στην Ελλάδα και τον κόσμο. Επίσης συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα για την αναγκαιότητα της συμπόρευσης των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, στη επίκαιρη λογική του μετώπου ρήξης κι ανατροπής των δυνάμεων, που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής. Τέλος, ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση του εκατονταμελούς Πανελλαδικού Οργάνου.

Επιμένουμε ακόμα πιο σταθερά στην λογική του αγωνιστικού μετώπου ρήξης-ανατροπής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει το ερχόμενο διάστημα να αναλάβει και να συμβάλλει σε πρωτοβουλίες στο εργατικό κίνημα, στο μέτωπο της δημοκρατίας και της αντιφασιστικής πάλης προς τις μαχόμενες δυνάμεις του μαζικού κινήματος και της αριστεράς για ενωτική αντιμετώπιση της επίθεσης σε λογική ανατροπής.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ξεχωριστή σημασία της πολιτικής πρωτοβουλίας μας για την μετωπική συμπόρευση για την ανατροπή, των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το προχώρημά της θα συμβάλλει σημαντικά να υπάρξει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση μέσα στο λαϊκό κίνημα, να συμβάλλει στην οικοδόμηση του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος, να εκφράσει το ανερχόμενο ρεύμα κατά του ευρώ και της ΕΕ από αριστερή αντικαπιταλιστική σκοπιά και να μην επιτρέψει στην ακροδεξιά δημαγωγία να το λεηλατήσει, να ανοίξουν μεγαλύτερες δυνατότητες για την πορεία οικοδόμησης του πόλου της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντι-ΕΕ αριστεράς.

Από τις ως τώρα συζητήσεις, τόσο στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και με τις άλλες αντικαπιταλιστικές, επαναστατικές κι αριστερές δυνάμεις (Κ.Ο.Ανασύνταξη, ΕΕΚ, Σχέδιο Β, ΟΚΔΕ, Εργατικό Σύλλογο “Κορδάτος” και άλλους αγωνιστές), έχουν αναδειχθεί διαφορές που αφορούν κυρίως α) τον τρόπο με τον οποίο η πάλη κατά του ευρώ και της ΕΕ συνδέεται με την πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ. β) τον τρόπο που το μεταβατικό πρόγραμμα συνδέεται με την συνολική αντικαπιταλιστική ανατροπή και τις επαναστατικές αλλαγές για μια σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική γ) το πώς μπορούμε συμβάλουμε στην ανάδειξη του κεντρικού πολιτικού ρόλου του μαζικού λαϊκού εργατικού κινήματος και του πανεργατικού-παλλαικού ξεσηκωμού στον στόχο της ανατροπής.

Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικού και συντροφικού διαλόγου, σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένουμε ότι υπάρχει αναγκαιότητα και δυνατότητα να γίνουν συγκεκριμένα και αποφασιστικά βήματα στο επίπεδο της διαμόρφωσης της αναγκαίας πολιτικής βάσης, στο προχώρημα των κοινών πρωτοβουλιών στα βασικά πολιτικά μέτωπα, και στην ανάπτυξη του πολιτικοθεωρητικού διαλόγου.

Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να επιμείνει, ότι ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα αποτελούν τα παρακάτω:

α) Η ρητή διατύπωση της ανάγκης για ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.

β) Η επιμονή στο ότι το αναγκαίο πρόγραμμα είναι πρόγραμμα ρήξης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και η πάλη για αυτό ανοίγει τον δρόμο για επαναστατικές αλλαγές σε ρήξη με τον καπιταλισμό, σε μια σοσιαλιστική προοπτική.

γ) Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να επιβληθεί με την καταλυτική παρέμβαση του μαζικού κινήματος και του εργατικού-λαϊκού ξεσηκωμού έξω και πέρα από κάθε συνδιαχειριστική λογική.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τοπική επιτροπή Περιστερίου