Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου για συγχωνεύσεις

Posted on 11 Ιουνίου, 2014

0


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

 assets_large_t_420_56805__type11495

Σαν έτοιμοι από καιρό και με τις πλάτες της ΕΕ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της επιτίθενται ολομέτωπα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ΚΑΙ στο Περιστέρι.

Στα άμεσα σχέδια τους είναι οι συγχωνεύσεις 1400 σχολείων της δευτεροβάθμιας και 300 της πρωτοβάθμιας, χωρίς να αναφέρουμε τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις συμπτύξεις τμημάτων των προηγούμενων χρόνων. Αυτά είναι ήδη εγγεγραμμένα στον κρατικό προϋπολογισμό. Στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ προχωρούν σε τρεις ΑΚΟΜΑ συγχωνεύσεις (13 – 33, 15 – 29 και 30 – 49).

 

Όταν η κυβέρνηση μιλά για «ισότητα», «ποιοτικές επιδόσεις» και «εξορθολογισμό» των δαπανών για την παιδεία, εννοεί σχολεία τέρατα, με τμήματα πολυπληθή και με δασκάλους διαφορετικών ταχυτήτων, χαμηλά αμειβόμενους, που θα προκύπτουν ως αριθμοί μετά από διαιρέσεις. Με απολύσεις εκπαιδευτικών και μέσω της αξιολόγησης, με κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την ποιότητα της γνώσης σε υποχρηματοδοτούμενες σχολικές μονάδες. Τα σχολεία -τέρατα που ετοιμάζουν θα στηρίζονται στους κάθε λογής χορηγούς και στις ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ, των ήδη εξουθενωμένων απ’ τις πολιτικές των μνημονίων.

 

Οι μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου. Η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, τα κοινωνικά αποτελέσματα της κρίσης, η αποτυχία των αναλυτικών προγραμμάτων, η εισβολή επιχειρηματικών προγραμμάτων, η διάλυση της ζωής των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν ενδιαφέρουν  τους κρατούντες, αλλά αποτελούν γι αυτούς στόχο που πρέπει άμεσα να επιτευχθεί.

 

Η παιδεία βαδίζει στο δρόμο της μετατροπής της από δικαίωμα για όλους σε εμπόρευμα προς αγορά από αυτούς που θα έχουν τα χρήματα για να την αγοράζουν. Οι υπόλοιποι θα γεύονται κάποιου είδους κατάρτιση, ώστε χωρίς ουσιαστική γνώση, να γίνονται ευέλικτοι εργαζόμενοι, βορά στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Φτηνό εργατικό δυναμικό, που θα καταρτίζεται και θα αλλάζει επαγγέλματα πολλές φορές στον εργασιακό του βίο. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ». Εργασιακή περιπλάνηση με ό,τι αυτό σημαίνει σε μισθούς και δικαιώματα.

 

Η κυβέρνηση κάθε φορά προχωρά στην εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής, «μετρώντας» τις αντιδράσεις των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να περιορίσει το πολιτικό κόστος γι’ αυτήν. Πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός της, δήμαρχοι κλπ που κάνουν τους καλούς, αναλαμβάνουν την προσπάθεια κατευνασμού ενός κινήματος που μπορεί να αναπτυχθεί ενάντια στις συγχωνεύσεις, απογειώνοντας ταυτόχρονα τις πελατειακές λογικές.

Οι νόμοι φτιάχνονται για να εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή τους. Οι αγώνες γίνονται για να ανατραπούν άδικοι νόμοι. Η δημοτική αρχή έχει δείξει με την μέχρι τώρα στάση της πως καμία διάθεση δεν έχει να στηρίξει αγώνες. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πως όλα μπορούν να αλλάξουν με ένα τηλεφώνημα σε υπουργικά γραφεία, και ο αγώνας περιττεύει.

 

Το ζήτημα της παιδείας ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Και πρέπει σύσσωμη να βρεθεί στο πλάι των γονιών και των μαθητών των σχολείων που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΑΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ.

 

ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ  ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ.

 

Παλεύουμε για:

  • Καμία συγχώνευση καμία κατάργηση σχολικής μονάδας.
  • 20 μαθητές ανά τμήμα στα δημοτικά σχολεία και 15 στα νηπιαγωγεία.
  • 15% για την παιδεία από τον τακτικό προϋπολογισμό.
  • Καμιά επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών για τη μόρφωση των μαθητών.
  • Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με οργανικές θέσεις.
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

 

 

ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Περιστερίου.