Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 19 Φλεβάρη, Προπύλαια 6μμ

Posted on 17 Φεβρουαρίου, 2015

0


Κλείστε τώρα την Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες,
Νομιμοποίηση των μεταναστών
Δικαιοσύνη για τον Ναντίμ Μοχάμεντ
Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί

Η εικόνα του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα φέρνει στο νου εικόνες από τους τόπους εξορίας και βασανισμού χιλιάδων κρατουμένων στα ξερονήσια, όπως στην Μακρόνησο. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι, κακοντυμένοι, με σανδάλια μέσα στο κρύο αλλά και γεμάτη ελπίδα ότι τώρα πρέπει να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αυτό και φώναζαν μια λέξη: FREEDOM! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Το κοντέινερ στη πτέρυγα Α1, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ναντίμ Μοχάμεντ, μαρτυρούσε την απανθρωπιά της κράτησης σε ευρωπαϊκό έδαφος προσφύγων στον 21ο αιώνα.

Άραγε, εκείνοι που οργάνωσαν αυτά τα κολαστήρια θα τιμωρηθούν; Θα ριχτεί φως στις δεκάδες καταγγελίες που πήγαν στο αρχείο για τους θανάτους, την κακομεταχείριση και τους βασανισμούς μεταναστών; Οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ που έδιναν εντολές «κάντε τους το βίο αβίωτο» θα εξακολουθήσουν να έχουν ασυλία; Τα Αστυνομικά Τμήματα όπως αυτό του Μπουρναζίου που συλλάμβανε ακόμη και μικροπωλητές από τις γειτονιές μας με στόχο να τους στείλει στα κολαστήρια όπως της Αμυγδαλέζας θα τιμωρηθούν ποτέ;

Οι υποσχέσεις του κ.Γ.Πανούση ότι «η Αμυγδαλέζα θα κλείσει σύντομα», μία μέρα μετά την αυτοκτονία και τέσσερις μετά το θάνατο του Αφγανού πρόσφυγα Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί, δεν μας καθησυχάζουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει εδώ και τώρα να κλείσουν τα σύγχρονα Νταχάου που δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτούνται με τη στήριξη της ΕΕ.

Η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έπρεπε να είχαν κλείσει από χθες. Κάθε μέρα παράτασης της ζωής των στρατοπέδων βάζει σε κίνδυνο ζωές διότι η δεξαμενή της απελπισίας που έχουν δημιουργήσει εξ αιτίας της μακρόχρονης κράτησης τροφοδοτεί ενέργειες όπως την αυτοκτονία του Ναντίμ Μοχάμεντ. Οι άθλιες συνθήκες έχουν φέρει ακόμη και κρούσματα κεχροειδούς φυματίωσης που αποτελούν άκρως επικίνδυνες συνθήκες για τις ζωές εκατοντάδων κρατουμένων.

Απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και απελευθέρωσης όλων των άδικα κρατούμενων προσφύγων. Διεκδικούμε άσυλο, στέγη, πρόσβαση σε υγεία και παιδεία για όλους.

Καλούμε όλη την αριστερά, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, όλο το λαό, να δώσουμε τώρα αταλάντευτα την μάχη για να κλείσουν αμέσως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς «ναι μεν, αλλά χρειαζόμαστε νέα νομοθεσία».

Κατάργηση της παλιάς νομοθεσίας που κληρονόμησε η ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλουμε, τερματισμό του Ξένιο Δία και των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα, γκρέμισμα του φράχτη στον Εβρο και διώξιμο της FRONTEX. Δεν ξεχνάμε ότι αυτές τις μέρες δεκάδες πρόσφυγες γυναίκες και παιδιά πνίγονται από το Αιγαίο μέχρι την Λαμπεντούζα.

Συμμετέχουμε στη διεθνή μέρα δράσης και το συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη που στέλνει το δικό μήνυμα ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με το ρατσισμό που δολοφονεί και στρώνει το έδαφος στους νεοναζί και το φασισμό. Ξηλώνουμε τα μνημόνια της φτώχειας και μαζί τους τα μνημόνια του ρατσισμού, την άθλια κληρονομιά Σαμαρά και Βενιζέλου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου